24 uur per dag, 7 dagen per week. Als patiënt kunt u ons altijd bereiken via het nummer op uw materialendoos.

De kennis die we hebben delen we graag met de buitenwereld!

Scholing

BBeterzorg streeft naar de best mogelijke wondzorg.

Daarom delen we de kennis die we hebben graag met externe partijen en individuen. Vanuit onze filialen bieden wij een aantal scholingen aan. Deze scholingen hebben betrekking op verschillende wondtypes, technieken en materialen. Ons cursusaanbod is maatwerk en afgestemd op het niveau van de betreffende organisatie of het niveau van de groep met deelnemers. Bent u opzoek naar meer informatie over ons scholingsaanbod, klik op de verschillende cursussen of stuur ons een berichtje.

Decubitus komt voor in alle settings van de gezondheidszorg. Decubitus kan gepaard gaan met veel pijnklachten en heeft een enorme impact op de kwaliteit van leven van de patiënt….

Chirurgische en traumatisch wonden zijn de meest voorkomende wonden. Deze wonden kennen een onderverdeling in specifieke wonden die een specifieke wondbehandeling eisen….

Er zijn diverse soorten wonden waarbij de genezing volgens een opeenvolgend proces van fasen verloopt. Echter kunnen er diverse factoren aanwezig zijn die dit genezingsproces verstoren of complicaties….

Op basis van wetenschappelijk onderzoek volgen steeds nieuwe inzichten en ontwikkelingen ten aanzien van wondzorg en behandeling. Fabrikanten spelen hierop in door het ontwikkelen van nieuwe….

Brandwonden ontstaan doordat de huid in contact komt met extreem hoge of koude temperaturen, straling of een chemische stof. De brandwond worden geclassificeerd in gradaties….

Oncologische wonden worden onderverdeeld in oncologische ulcera en oncologische wonden. Een oncologisch ulcus is een huiddefect veroorzaakt door het oncologisch proces en heeft geen natuurlijke….

Compressietherapie is essentieel bij de behandeling van het ulcus cruris venosum. Bij compressietherapie, of ambulante compressietherapie, worden elastische zwachtels gebruikt om oedeem in bijvoorbeeld….

Een ulcus aan het onderbeen kan ontstaan door arteriële als veneuze insufficiëntie. De etiologie is bepalend voor de behandeling van het ulcus. Het is daarom belangrijk om de juiste pathologie….

Diabetische voetwond zijn complexe wonden die een multidisciplinaire behandeling eisen om verder complicaties en het verlies van kwaliteit van leven voor de patiënt te voorkomen hetzij te beperken….